Intrebari frecvente

Puteti expedia afinele in strainatate?

Nu, din pacate, curierul nu expediaza comenzi cu fructe perisabile in strainatate. Afinele rezista la drum fara probleme daca le transportati personal. Au calatorit cu masina, trenul si avionul in toate colturile Europei si Istanbul etc. fara probleme si au ajuns in stare perfecta, daca sunt ambalate in cutii etanse.

Se poate face dulceata, gem si afinata dina ceste afine de cultura?

Da, clientii nostri si bunicile mai ales au facut gemuri si dulceturi delicioase. Gemul iese bine chiar si fara prea mult zahar, dat fiind ca afinele in sine sunt destul de dulci si parfumate. Din ce ni s-a spus, afinata se face mai usor cu afinele de padure, care lasa zeama mai repede.

Ce folositi la plante ca ingrasaminte ?

Ingrasaminte organice din gainat de pasare si diferite minerale (in functie de analiza solului) pentru a ajuta plantele sa reziste la variatiile de temperatura si a preveni boli. Nu folosin decat ingrasaminte permise in agricultura bio.

Aveti certificare bio?

Suntem in anul 2 de conversie (denumirea technica desi la noi a fost cultura bio de la inceput). Intregul proces de certificare dureaza aproximatuv 4 ani.

Se pot congeal afinele de cultura ?

Da, sigur, si rezista foarte bine, chiar si cateva luni la congelator. Pot fi folosite pe toata perioada rece a anului pentru smoothy-uri, prajituri, briose, clatite, sau la micul dejun cu fulgi de ovaz etc. Sau intr-un amestec de fructe langa un pandispan. Va mai asteptam cu idei.

Ar trebui spalate inainte de congelare ?

Da. Noi le-am clatit si uscat inainte de congelare, doar in caz ca ar mai fi vreun paianjen sau o insecta ratacite printre fructe (le place si lor ce e bun si natural).

La ce sunt recomandate afinele ?

Bogate in anti-oxidanti si vitamina C, sunt recomandate mai ales in tratamentul diabetului, pentru imunitate, anti-imbatranire etc.

Se acorda discount pentru comenzi mari ?

Da, pentru comenzi peste 50kg. Acest lucru se poate cel mai bine discuta pe email sau telefon.

Putem veni sa ne culegem singuri afinele ?

Da, sigur, ne biucuram de vizitatori si sa impartim bucuria si experienta de a culege afinele cu toti cei interesati si pasionati de natura si fructe proaspete.

Unde este plantatia si ce este in jurul ei ?

Dealul cu Afine se afla in Toderita, com. Mandra, jud. Brasov, in pitoreasca Transilvanie. Este marginita de o padure cu o rezervatie naturala de narcise intr-o parte, pasuni, alte plantatii de afine, si maiestuosii munti Fagaras, cu cel mai inalt varf din Romania.

Ce soiuri de afine aveti ?

Blueray, Chandler si Coville.

Cum le expediati?

Prin curier sau livrate direct in orasele din apropiere (Brasov, Sibiu etc.) si la Bucuresti ocazional, in unele weekenduri.

Vindeti si butasi?

Nu, deocamdata doar fructe.

Vindeti si afine congelate sau deshidratate ? Alte produce din a ine ?

Nu inca, dar e in plan; lucram la asta in perspectiva.